Poffertjes

Poffertjes zijn een soort kleine pannenkoekjes, maar zoeter en dikker omdat ze rijzen. In tegenstelling tot pannenkoeken worden poffertjes tijdens het bereiden omgedraaid als het beslag nog niet helemaal gestold is. Daardoor zijn ze van binnen nog wat zachter en worden ze mooi rond.

Normaal gesproken worden poffertjes geserveerd met poedersuiker, boter en eventueel met stroop. Poffertjes worden vaak gepresenteerd als een typisch oud Hollands gerecht. Ze zijn niet lastig te maken, maar men moet wel een speciale poffertjespan hebben. In restaurants of poffertjeskramen worden zeer grote platen gebruikt om grote aantallen poffertjes snel te kunnen bereiden, deze platen met daarin ronde uithollingen zijn in tegenstelling tot de platen voor thuis gebruik niet van gietijzer of gietaluminium, maar van rood koper. De poffertjesbakkers in restaurants of poffertjeskramen zijn zeer vaardig in het snel omdraaien van de bijna gare poffertjes.

Mocht u een locatie of evenement in beheer hebben dan zouden wij met onze overheerlijke poffertjes zeker een goede toevoeging aan uw project zijn.

 

- Terug naar de Homepage